Ένας 58χρονος άντρας, που χρησιμοποίησε τις δημόσιες τουαλέτες ενός εμπορικού κέντρου, διακομίστηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να του αφαιρεθεί το...
κάθισμα της λεκάνης από τον πισινό του, καθώς κάποιος θεώρησε «αστείο» να τοποθετήσει κόλλα.
Οι υπεύθυνοι καθαριότητας του εμπορικού κέντρου κάλεσαν ένα ασθενοφόρο, όταν βρήκαν τον άντρα κολλημένο στο κάθισμα της λεκάνης με δυνατή κόλλα στιγμής. Οι τραυματιοφορείς αφαίρεσαν το κάθισμα από την λεκάνη και μετέφεραν τον άτυχο 58χρονο στο νοσοκομείο, όπου το ιατρικό προσωπικό χρησιμοποίησε βιομηχανικά διαλυτικά προκειμένου να το αφαιρέσουν από το δέρμα του.
Ο 58χρονος, του οποίου τα στοιχεία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, δεν τραυματίστηκε αλλά υπέστη «απίστευτο εξευτελισμό», όπως υποστηρίζει ο ίδιος, από αυτή του την εμπειρία, την οποία χαρακτήρισε ως «αρρωστημένο αστείο».
Είναι επίσης πιθανό ότι περισσότερες γυναίκες πλέον ανταποδίδουν τις επιθέσεις που δέχονται, και κατά λάθος ή όχι, συλλαμβάνονται και κατηγορούνται για αυτό. Οι αριθμοί δείχνουν ότι ενώ πάνω από τις μισές υποθέσεις βίας όπου εμπλέκονται άνδρες, έφθασαν στα ακροατήρια, στις γυναίκες ο αριθμός πέφτει στο 1/3, κάτι που σημαίνει ότι οι κατηγορίες κατά των γυναικών είναι πιθανότερο να καταρριφθούν.
Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «Υγεία των Ανδρών», Γρεγκ Άντερσεν, σημείωσε ότι η κοινωνία δεν συμβαδίζει με τις τάσεις που καταγράφει το Γραφείο καθώς δεν υπάρχουν καταφύγια για κακοποιημένους άνδρες.
«Δεν αξίζουν βοήθειας όλα τα θύματα βίας, είτε είναι άνδρες, είτε γυναίκες;», αναρωτιέται ο Άντερσεν.
Παράλληλα με την απελευθέρωση των γυναικών, υπάρχει και μεγαλύτερη ετοιμότητα από πλευράς των ανδρών να απορρίψουν τους στερεότυπους ρόλους. Γίνονται καλοί στη διαχείριση του νοικοκυριού, διεκδικούν την επιμέλεια των παιδιών σε περιπτώσεις διαζυγίου και έχουν το θάρρος να τηλεφωνούν στην αστυνομία όταν είναι τα θύματα της βίας.
Η Σου Ράις, η οποία διευθύνει την οργάνωση «Υπηρεσία Δικαιωμάτων των Ανδρών» υποστηρίζει ότι τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει τόσο πολύ και οι κακοποιημένοι σύζυγοι είναι απίθανο να αναζητήσουν αποζημιώσεις μέσω του συστήματος της ποινικής δικαιοσύνης.
«Είναι πολύ πιο δύσκολο για έναν άνδρα να παραδεχθεί ότι η σύζυγος του τον δέρνει, το θεωρούν ντροπή και πολλοί αστυνομικοί συνήθως τους ρωτάνε τι έκαναν για να αναγκάσουν τη σύζυγο τους να τους χτυπήσει ή γιατί δεν μπορούν να τη διαχειριστούν», λέει η Ράις.
www.pame.gr
No comments:
Post a Comment